ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ; ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Δευ - Παρ: 08:30 - 16:30
Σαβ - Κυρ. Κλειστά
2410972020
Τηλέφωνο
8ο χλμ. Λάρισας Αγιάς
Πλατύκαμπος 40009

Blog

Οι 4 πιο συνηθισμένες αιτίες της εξασθένισης χρώματος της βαφής αυτοκινήτων.

Αιτίες της εξασθένισης χρώματος της βαφής Αιτίες της εξασθένισης χρώματος της βαφής

Αν έχετε αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή έχετε χρησιμοποιήσει ένα νέο χρώμα βαφής αυτοκινήτου για να αλλάξετε την εμφάνιση του οχήματός σας, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να δημιουργήσετε μια κατάσταση που θα μπορούσε να προκαλέσει εξασθένιση του χρώματος. Η κατανόηση των κοινών αιτιών εξασθένισης της βαφής αυτοκινήτων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις.

Οι 4 πιο συνηθισμένες αιτίες της εξασθένισης χρώματος της βαφής αυτοκινήτων είναι:

1. Φως του ήλιου

Ακόμη και όταν ο ήλιος δεν φαίνεται να είναι τόσο λαμπερός, οι υπεριώδεις ακτίνες μπορούν ακόμα να παραμείνουν ισχυρές και μπορεί να προκαλέσουν εξασθένηση του χρώματος του αυτοκινήτου. Οι ακτίνες του ήλιου εξασθενούν το φινίρισμα του χρώματος το οποίο έχει σχεδιαστεί για να το προστατεύει. Αυτό αφήνει στη συνέχεια, το ευαίσθητο στις ζημιές, χρώμα εκτεθειμένο με αποτέλεσμα να εξασθενεί. Με τον ήλιο έρχεται η θερμότητα, η οποία απορροφάται και αποθηκεύεται στο μέταλλο του αμαξώματος του αυτοκινήτου και μπορεί επίσης να είναι η αιτία εξασθένισης και αποχρωματισμού. Εάν διαπιστώσετε ότι το πρόβλημα με το ξεθωριασμένο χρώμα εμφανίζεται στην οροφή και το καπό τότε πιθανών η αιτία είναι ο ήλιος. Όποτε είναι δυνατόν, αποφύγετε να σταθμεύετε το αυτοκίνητο σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία και να τοποθετείτε το αυτοκίνητο σε κλειστό γκαράζ ή καλυμμένο.

2. Αλάτι

Εάν ζείτε κοντά σε θάλασσα, θα διαπιστώσετε ότι το αλάτι στον αέρα μπορεί να προκαλέσει εξασθένηση του χρώματος του αυτοκινήτου σας και αν παραμείνει στην επιφάνεια του θα προκαλέσει οξείδωση. Δηλαδή δεν θα ξεθωριάσει άπλα η βαφή, αλλά θα τη βλάψει σε σημείο όπου θα ξεφλουδίζει και θα σκουριάζει η επιφάνεια από κάτω. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να αποφευχθεί με τη χρήση μιας τακτικής και αποτελεσματικής μεθόδου καθαρισμού και κερώματος για να δημιουργηθεί μια επιφάνεια που το αλάτι δεν μπορεί να κολλήσει.

3. Καθαριστικά λείανσης

Η χρήση λανθασμένων προϊόντων και εργαλείων για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου μπορεί να οδηγήσει σε εξασθένιση του χρώματος του αυτοκινήτου, εάν χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όχι κάθε είδος υφάσματος δεν είναι κατάλληλο για τον καθαρισμό του αυτοκινήτου. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα και τα αντίστοιχα εργαλεία εφαρμογής, για να αποφύγετε την αφαίρεση στρώσεων χρώματος. Επιπλέον, βεβαιωθείτε πάντοτε ότι χρησιμοποιείτε ένα διάλυμα καθαρισμού που κατασκευάζεται ειδικά για τον καθαρισμό των αυτοκινήτων. Αποφύγετε οποιαδήποτε προϊόντα που περιέχουν μια σειρά από χημικά. Φροντίστε να κερώνετε συχνά την επιφάνεια του αυτοκινήτου για να μειώσετε την ανάγκη καθαρισμού. Ένα καλό κερί εμποδίζει τους ρύπους που προσκολλώνται στο αυτοκίνητο, ώστε να μην χρειάζεται να κάνετε κανένα περιττό καθάρισμα.

4. Ρύπανση

Υπάρχει μια σειρά ρύπων και τοξικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα, τα οποία είναι ακόμη πιο επικίνδυνα και καταστροφικά, για το χρώμα του αυτοκινήτου, επειδή δεν είναι άμεσα ορατά. Εάν διαπιστώσετε ότι το χρώμα σας έχει ξεθωριάσει, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει αιτία, η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί να είναι το πρόβλημα. Για να σιγουρευτείτε εξετάστε το περιβάλλον σας και τις περιοχές στις οποίες συνήθως σταθμεύετε, αν υπάρχει σημαντική κυκλοφορία ή εργοστάσια κοντά.

Πότε κάνουμε γυάλισμα και πότε κέρωμα;
Το χρώμα του αυτοκινήτου κι ο χαρακτήρα σου!
05 Φεβρουαρίου 2020
Το γυάλισμα είναι μια ήπια στιλβωτική διαδικασία που χρησιμοποιείται για να διορθώσει ελαττώματα βαφ...
30 Ιανουαρίου 2020
Αν έχετε αγοράσει ένα καινούργιο αυτοκίνητο ή έχετε χρησιμοποιήσει ένα νέο χρώμα βαφής αυτοκινήτου γ...
09 Νοεμβρίου 2018
Όπως προκύπτει από έρευνες αναλυτών-ψυχιάτρων, το χρώμα του αυτοκινήτου εκφράζει έμμεσα μεγάλο ποσοσ...
08 Νοεμβρίου 2018
Κάνεις κέρωμα όταν η επιφάνεια ΔΕΝ είναι λείαΌσον αφορά την επιλογή ανάμεσα στα δύο, σημαντικό ρόλο ...
08 Νοεμβρίου 2018
Δες τώρα πώς μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου συνδυασμό χρωμάτων με την τεχνική car wrapping και...
bottom-logo.png
Ελάτε σε επαφή μαζί μας κι ενας συνεργάτης θα σας
εξυπηρετήσει άμεσα.
8ο χλμ. Λάρισας Αγιάς Πλατύκαμπος
2410972020
INFO@AGGELOSLOUKAS.GR
  • Επιστροφή κλήσης

Facebook LikeBox

Ωραριο λειτουργιας

Αυτή τη στιγμή είμαστε ΑΝΟΙΧΤΑ

Δευτέρα
20-09-2021
08:30 - 16:30
Τρίτη
21-09-2021
08:30 - 16:30
Τετάρτη
22-09-2021
08:30 - 16:30
Πέμπτη
23-09-2021
08:30 - 16:30
Παρασκευή
24-09-2021
08:30 - 16:30
Σάββατο
25-09-2021
ΚΛΕΙΣΤΑ
Κυριακή
26-09-2021
ΚΛΕΙΣΤΑ
© Copyright {2018} Aggelos Loukas All Rights Reserved. Σχεδιασμός: Opensites